• raindrop-earth
 • stethoscope-heart
 • nurse-heart
 • radiology

Otvoren je natječaj Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Republika Hrvatska za stipendiranje jedne (1) studentske SMS mobilnosti ili studentske prakse u okviru Erasmus+ programa u ljetnom semestru akademske godine 2023./2024.

Studenti prvog i drugog studijskog ciklusa se mogu prijaviti za mobilnost u polju ekonomije i prava (1. ciklus) te terapije i rehabilitacije (1. i 2. ciklus).            

Rok za podnošenje prijava je zaključno 27. studenoga 2023.

Zainteresirani studenti trebaju poslati na email adresu rektorat-ms@sum.ba sljedeću dokumentaciju:

 1. Prijavni obrazac;
 2. CV ili poveznica na novi obrazac;
 3. Motivacijsko pismo;
 4. Prijepis ocjena s matične ustrojbene jedinice za sve godine na hrvatskom jeziku;
 5. Popunjen i potpisan ugovor o učenju ili ugovor o praksi od strane studenata i odgovorne osobe na ustrojbenoj jedinici;
 6. Kopija putne isprave.

Preporuka studentima:

 • Pogledati na stranici Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru mogu li pronaći adekvatne kolegije, koji su kompatibilni s kolegijima na matičnoj ustrojbenoj jedinici i koji bi se mogli priznati kao takvi po povratku. Kompatibilnost kolegija provjeriti s koordinatorom za međunarodnu suradnju uz suglasnost voditelja kolegija na matičnoj ustrojbenoj jedinici.
 • U slučaju odobrene mobilnosti student osobno kupuje i plaća policu zdravstvenog i putnog osiguranja koje treba pokrivati cijelo razdoblje putovanja i boravka na gostujućoj instituciji.

Sastavni dio natječaja je tablica kriterija za odlaznu mobilnost studenata sukladno kojoj će zaprimljene prijave biti vrednovane.