Obavijest za studente 3. godine preddiplomskog studija Fizioterapije i diplomskog studija Kliničke fizioterapije

Studenti 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Fizioterapije i diplomskog studija Klinička fizioterapija pozivaju se na prijavu za radionicu/obuku koju će krajem ožujka 2023. održati Fondacija Don Carlo Gnocchi i ukupno će trajati 3 dana.

Prva dva dana događaj će imati format radionice/obuke i namijenjen je za studente, a treći dan će format događanja biti konferencija za stručno osoblje iz cijele Bosne i Hercegovine.

Neke od tema kojima će se baviti su: razvoj djeteta s teškoćama u razvoju; rehabilitacijski i interdisciplinarni pristup; komunikacija s obitelji i osobama s invaliditetom; komunikacija i uloga tehnologije/inovacije, itd.

Studenti koji se prijave morati će aktivno sudjelovati u aktivnostima radionice.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do ponedjeljka 13. veljače 2023. na mail: kaja.mandic@fzs.sum.ba

Natječaj za stipendiranje mobilnosti studenata doktorskih studija Sveučilišta u Mostaru u ljetnom semestru 2022./2023

Otvoren natječaj za stipendiranje mobilnosti studenata Sveučilišta u Mostaru u okviru Erasmus+ programa razmjene za Radboud Sveučilište u Nizozemskoj.
Tekst natječaja dostupan je na sljedećoj poveznici https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-studente-doktorskih-studija-za-ljetnu-skolu-na-radboud-sveucilistu/.

U privitku se može pronaći word verzija pdf dokumenta natječaja.

Slovenski dani sanitarnog inženjerstva 2023.

U sklopu Globalnog tjedna Javnog zdravlja 2023. u Ljubljani održani su Slovenski dani sanitarnog inženjerstva na kojima je sudjelovala Ana Planinić, mag. sanit. ing; asistentica na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Asistentica Planinić predstavila je rad pod nazivom „Determination of the genotoxicological effect of formaldehyde on DNA by Comet test and preventive role of the Environmental public health professionals“ Sažetak radova koji su predstavljeni na kongresu biti će objavljeni u zbirci recenziranihsažetaka koja će biti unesena u sustavu COBISS i slobodno dostupna u digitalnom repozitoriju znanstvenih organizacija DiRROS.