DAN DOKTORATA 2018.

Na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru prvi put je održan „Dan doktorata“ na kojem je sudjelovalo 20 doktoranada te su prikazali rezultate svojih istraživanja koji su dio njihova znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju „Zdravstvene znanosti“.

Rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić rekao je kako doktorski studiji afirmiraju i daju novu vrijednost.  „To je nešto što je visoko vrijedno, ta komunikacija ima svoje učinke jer je jedna nova platforma znanja i vještina, a vi prvi doktorandi ćete biti uključeni u funkciji doprinosa društvu. Naša percepcija Fakulteta zdravstvenih studija je dio medicinskih znanosti  i nešto na čemu će se ovo sveučilište razvijati u budućnosti“, kazao je Tomić.

Prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Vajdana Tomić istaknula je kako ovaj događaj vidi kao značajan pokazatelj napretka studija. „Izuzetno je važna edukacija sestrinskog i primaljskog obrazovanja u napretku zajednice,  i to je ključ unapređenja zdravstvenog sustava jer bez toga je propala naša misija“, rekla je prodekanica Tomić. 

Osim doktoranada bili su prisutni i studenti završnih godina diplomskog studija koji žele nastaviti svoje obrazovanje na poslijediplomskom studiju.

Dekan fakulteta Zdravstvenih studija prof. dr. sc. Ivan Vasilj istaknuo je kako je iznimna čast pozdraviti prisutne, posebno prvu generaciju doktorskog studija ovoga fakulteta. „Ovo je posvećeno vama, svim polaznicima doktorskog studija. Obećavam kako će i iduće godine postojati doktorski studiji, truditi ćemo se biti još bolji jer ovo je vaš fakultet i posvećen je vama“, kazao je Vasilj.

Rektor dr. Tomić ovom prigodom je održao predavanje doktorandima o temi „Poslovno komuniciranje“ te je kazao kako je nezadovoljstvo u životu potječe od loše komunikacije. „Svijet se ne može mijenjati, moramo shvatiti da moramo mijenjati sebe, a sve će doći kada budete spramni. Spremni ste onda kada krenete raditi na sebi, biti vještiji, uspješniji te kada krenete komunicirati“, objasnio je rektor dr. Tomić.

Odlukom Senata Sveučilišta u Mostaru i Znanstveno-nastavnog vijeća Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru planiran je i upis druge generacije studenata na poslijediplomski doktorski studij Zdravstvene znanosti u akademskoj 2018./2019. godini.