• raindrop-earth
  • stethoscope-heart
  • nurse-heart
  • radiology

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija sudjelovali na VII. studentskom kongres zaštite zdravlja Sanitas u Rijeci

Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva SanMo već dugi niz godina organiziraju studenti Sanitarnog inženjerstva Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.Suorganizatori simpozija su Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, gdje je od 14. do 16. ožujka 2024. godine održan i ovogodišnji VII. studentski kongres zaštite zdravlja Sanitas. Ovaj kongres, koji je okupio blizu 100 sudionika, donio je niz zanimljivih predavanja i interaktivnih radionica.

Glavni fokus kongresa bio je na predavanjima diplomiranih sanitarnih inženjera, koji su podijelili svoje spoznaje i iskustva u području sanitacije, inspekcije, kao i utjecaju mikroplastikena okoliš i ljudsko zdravlje.

Jedan od istaknutih dijelova programa bila su i studentska izlaganja znanstvenih radova. Troje studenata s Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Nermin Zekić, Samra Čusto i Katarina Šutalo, prezentirali su svoje radove, obrađujući teme poput HACCP sustava u proizvodnji, higijenske ispravnosti mlijeka i praćenja kemijskih spojeva u sirovom mlijeku.

Među sudionicima su bile i studentice, Anamaria Kulaš i Amna Brkan, koje su kongres pratili kao pasivni sudionici, obogaćujući svoje znanje kroz interakciju s kolegama i stručnjacima iz ovog područja.

Osim predavanja i izlaganja, kongres je ponudio i degustacijske radionice, gdje su sudionici mogli uživati u zdravom doručku ili istraživati različite okuse čokolade.

Sanitas je na ovaj način pružio platformu mladim talentima iz sanitarnog inženjerstva da podijele svoje ideje, istraživanja i inovacije, stvarajući tako plodno tlo za buduće napretke u zaštiti zdravlja i okoliša.