FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
30. listopada 2023.
Obavijest o održavanju tečaja "Kompletna dekongestivna terapija - Modul 1” 11. – 14. Prosinac 2023.

Poštovani,

S veseljem vas obavještavamo o održavanju tečaja "Kompletna dekongestivna terapija - Modul 1” koji će se održati 11. – 14. Prosinca 2023. godine na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru. Ovaj tečaj rezultat je suradnje Fakulteta zdravstvenih studija i IHM International a predavači su iskusni i međunarodni predavači s Sveučilišta primijenjenih znanosti FH Joanneum Graz, Austrija.

Ovaj tečaj pruža izvanrednu priliku da steknete duboko razumijevanje i praktične vještine u liječenju bolesnika s limfedemom.

Evo nekoliko ključnih informacija o sadržaju tečaja:

Sadržaj tečaja:

U okviru Modula 1, polaznici će:

  • Stjecati pregled medicinsko-terapijske dijagnostike i terapije relevantnih kliničkih slika limfnog sustava.
  • Upoznati se s anatomskim, fiziološkim i patološkim osnovama limfnog sustava.
  • Učiti tehnike ručne limfne drenaže na netaknutom limfnom sustavu.
  • Razumjeti medicinsko-terapijsku dijagnostiku i terapiju relevantnih kliničkih slika limfnog sustava, njegovu simptomatologiju i kliničku prezentaciju.
  • Biti osposobljeni za izvođenje osnovnih i složenih tehnika pregleda i liječenja kod pacijenata.

Nastavni materijal:

Nakon rezervacije tečaja, dobit ćete osobni pristup online nastavnom materijalu na Moodle platformi. Sadržaj tečaja bit će dostupan samo registriranim polaznicima, a nastavni videozapisi nalaze se na YouTube kanalu IHM-a.

Provjera znanja:

Na kraju Modula 1, održat će se završni pismeni ispit koji će obuhvatiti sadržaj tjednog tečaja, uključujući teoriju i praksu.

Potvrda o sudjelovanju:

Polaznici koji polože ispit primiti će potvrdu o sudjelovanju od strane IHM Internationala, što im omogućuje pristup tečaju “CDT Basic Module 2”.

Registracija i plaćanje:

Registracija za tečaj "Kompletna dekongestivna terapija - Modul 1” odvija se na linku ovdje gdje možete pronaći obrazac za predbilježbu. Molimo da pažljivo pratite upute za registraciju i plaćanje na IHM račun.

Napomena: Predbilježba će postati registracija tek nakon što se naknada za tečaj prenese na IHM International i zaprimi na IHM račun.

Kriteriji za upis:

Kandidati koji ispunjavaju određene uvjete, uključujući završen sveučilišni studij medicine,  diplomu iz sestrinstva ili diplomu iz fizioterapije mogu se prijaviti za tečaj.

Školarina/upisnina:

Naknada za tečaj iznosi 640 € po osobi i uključuje niz usluga kao što su iskusni predavači, pristup nastavnom materijalu, akademske certifikate te obroke tijekom nastave. Detaljan popis usluga i troškova možete pronaći na web stranici.

Struktura kompletnog programa CDT tečaja:

Modul 1 se sastoji od 4-dnevnog programa (3 ECTS boda).

Osim Modula 1, program tečaja sastoji se od još dva modula, te je ukupno potrebno 11,5 ECTS bodova za uspješno završavanje tečaja. Također postoji mogućnost naprednog treninga za kandidate koji žele postati certificirani treneri.

Certifikati:

Polaznici će dobiti certifikat od Sveučilišta primijenjenih znanosti FH Joanneum Graz, Austrija i Sveučilišta u Mostaru, Bosna i Hercegovina, koji ih kvalificira kao "Kompletni dekongestivni terapeuti". Osim toga, svaki polaznik će primiti Potvrdu o sudjelovanju od strane IHM International.

Radno opterećenje i način studiranja:

Tečaj se izvodi licem-u-lice a radno opterećenje odgovara Europskom sustavu prijenosa bodova (ECTS).

Sve informacije kao i obrazac za predbilježbu možete pronaći ovdje.

Za dodatne informacije i upite, slobodno nas kontaktirajte na communication@IHM.ac.at.

Kontakt osobe na Fakultetu zdravstvenih studija su: v. asist. Dragana Rašić dragana.rasic@fzs.sum.ba i doc. dr. sc. Lejla Obradović - Salčin lejla.o.salcin@fzs.sum.ba  .

Očekujemo vaše sudjelovanje na ovom važnom tečaju i nadamo se da ćete steći vrijedna znanja i vještine u liječenju limfedema.

 

Srdačan pozdrav,

IHM International i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO