[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
12. svibnja 2023.
NAŠE MEDICINSKE SESTRE - NAŠA BUDUĆNOST

Međunarodni dan medicinskih sestara (International nurses day) obilježava se 12. svibnja svake godine u spomen na datum rođenja začetnice modernog sestrinstva bolničarke Florence Nightingale, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnika.

Svake godine Međunarodno vijeće medicinskih sestara (ICN) preporučuje temu obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara, a za 2023. godinu preporučena je „Naše medicinske sestre - naša budućnost.“

Cilj kampanje „Naše medicinske sestre - naša budućnost“ je promovirati medicinske sestre/tehničare s pozicije nevidljivih do neprocjenjivih u očima javnosti i svih onih koji donose odluke koje utječu na financiranje i pružanje zdravstvene skrbi. Svijetla budućnost sestrinstva jest prepoznatljivost u društvu, inovativnost, usmjerenost na kontinuirano usavršavanje i samostalnost u svojem djelovanju.

Svim medicinskim sestrama/tehničarima i onima koji će to tek postati Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru čestita njihov dan!

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO