FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
15. svibnja 2023.
Održan 5. Međunarodni studentski

Dana 11. i 12. svibnja 2023. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je peti Međunarodni studentski simpozij sanitarnog inženjerstva SanMo 2023.

Organizatori simpozija bili su Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija i Udruga studenata zdravstvenih studija HSSA, a suorganizatori Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Kroz dva dana bogatog edukativnog programa predstavljene su 21 usmena prezentacija i 12 poster prezentacija u studentskim sekcijama, plenarna i pozvana predavanje, radionice i okrugli stol koje su održali profesori i asistenti iz Zagreba, Sarajeva i Sveučilišta u Mostaru.

Prisutnima su se obratili prorektor Sveučilišta za biomedicinu prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekanica Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Vajdana Tomić, predsjednica stručnog odbora prof. dr. sc. Ivana Gobin i predsjednica organizacijskog odbora SanMo Ana Beljo.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim studentima, profesorima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji. Broj sudionika ove godine je prešao 160, a sudionici su mogli sudjelovati online i uživo. Na zatvaranju dodijeljene su i nagrade u kategoriji “Najbolja poster prezentacija” koju su osvojile autorice Maja Rotim, Luca Sesar, Marija Banožić s radom “Ekstrakt gaveza kao potencijalni sastojak u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji” i “Najbolja usmena prezentacija” koju je osvojio znanstveno - istraživački rad  “Kombinirane metode dezinfekcije i čišćenja – rješenje za čiste površine u bolničkim sredinama?” autora Bruno Kovač, Kaća Piletić, Ivana Gobin i pregledni rad “Teškoće u hranjenju djece sa Down sindromom “- Enis Suljić, Sara Valjan, Anđela Vidović, Adela Erović Vranešić.

Proglašena je i nova predsjednica organizacijskog odbora za iduću 2024. godinu Katarina Šutalo, studentica treće godine preddiplomskog studija sanitarnog inženjerstva, kojoj želimo puno sreće u radu i napredovanju.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim studentima, profesorima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO