[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
14. svibnja 2024.
Održana 1. Mostarska škola muskuloskeletne radiologije

10. i 11. svibnja 2024.g.u organizaciji Kliničkog zavoda za radiologiju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru te suorganizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru održana je 1. Mostarska škola muskuloskeletne radiologije; Međunarodni tečaj stalne medicinske izobrazbe prve kategorije; Oslikavanje koljena.

Tečaj je bio namijenjen radiolozima, specijalizantima radiologije, fizijatrima, ortopedima, specijalistima sportske medicine, fizioterapeutima, stručnjacima za rehabilitaciju kao i svima koji se u svom radu susreću s patološkim stanjima koljena.

Cilj ovog tečaja bio je prikaz najčešćih patoloških stanja koljena magnetskom rezonancijom (MR), ali i usporediti MR prikaz koljena s prikazom drugim radiološkim metodama, a prvenstveno ultrazvukom.

Tečaj je bodovan od strane Liječničke/Ljekarske komore HNK/Ž. Predavači će biti bodovani s ukupno 35 bodova, a polaznici tečaja s 30 bodova.

Predavači su bili: Prof.dr.sc. Igor Borić, specijalist radiolog, Specijalna bolnica Sveta Katarina Zagreb; Doc.dr.sc. Eduard Rod, specijalist ortoped, Specijalna bolnica Sveta Katarina Zagreb ;Prof.dr.sc. Miro Miljko, specijalist radiolog, Poliklinika Vitalis; Mr.sc. Besima Hadžihasanović, specijalistkinja radiologije, Klinički univerzitetski centar Sarajevo. Tečaj je održan u novom amfiteatru Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru.

Voditelj tečaja bio je doc.dr.sc. Vedran Markotić, specijalist radiolog, Klinički zavod za radiologiju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Na tečaju je sudjelovalo preko 60 polaznika, a koji su imali priliku čuti jako kvalitetna predavanja I iskustva predavača od kojih svaki ima minimalno preko 20 godina bavljenja područjem muskuloskeletne radiologije. Istaknuli bi kako su profesor Igor Borić i docent Eduard Rod liječnici koji rade s najpoznatijim sportskim imenima iz svijeta tenisa, rukometa, nogometa, atletike, plivanja I raznih drugih sportova. Između ostalog, profesor Igor Borić sudjelovao je na više Olimpijskih igara te je dugi niz godina liječnik teniske reprezentacije Hrvatske, a docent Eduard Rod od 2018.godine je liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske.

Organizator je na koncu s predavačima najavio i 2. Mostarsku školu muskuloskeletne radiologije za sljedeću godinu, a koja će se održati na temu oslikavanja ramena uz hands-on prikaz ultrazvuka ramena.

Na koncu, docent Vedran Markotić iskazao je zadovoljstvo svemu učinjenom kroz tečaj, a posebno time da su takva imena došla održati tečaj ovako visoke razine baš u Mostaru, a što mostarsku radiologiju još jednom ističe pozitivno, kako u državi tako I u regionalnim okvirima.

 

 

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO