[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
8. lipnja 2024.
Održana radionica kineziotapinga "Osnove kineziotaping koncepta"

Na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru u subotu, 8. lipnja 2024. godine održana je radionica kineziotapinga "Osnove kineziotaping koncepta".

Radionica je bila namijenjena svim fizioterapeutima koji žele detaljnije upoznati ovu tehniku, njenu suštinu, značaj te način primjene i aplikaciju kroz različite forme rezanja trake.

Kineziotape je specifična metoda koja se koristi za sprječavanje ozljeda ili za poboljšanje izvedbe određenog rehabilitacijskog ili terapeutskog programa nanošenjem posebno izrađene ljepljive trake na tijelo. Kinesiotape pruža potporu mišićima, poboljšava rad mišića, osigurava bolji protok i cirkulaciju tjelesnih tekućina, smanjuje otekline i bolove, olakšava prirodne mehanizme zacjeljivanja te pomaže kod problema sa zglobovima i ligamentima povećavajući opseg pokreta. Velika prednost ove metode je u tome što se može koristiti u svim fazama rehabilitacije i u svim dobnim skupinama, te se može kombinirati s drugim fizioterapijskim tehnikama. Pod funkcijama kinesio tapinga možemo navesti mehaničku i funkcionalnu korekciju, drenažnu funkciju, prostornu korekciju i dr. Da bi se ovom metodom pozitivno djelovalo na sustav za kretanje, potrebno je prije svega razumjeti pojam kinezio tapinga općenito, zatim pripremiti i testirati tkivo te na kraju savladati tehnike postavljanja trake.

Po završetku radionice polaznicima su uručeni certifikati.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO