FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
23. svibnja 2024.
Posjet studenata sanitarnog inženjerstva Zavodu za javno zdravstvo HNŽ/K

U srijedu, 16. svibnja 2024. godine, studenti 3. godine preddiplomskog studija i studenti 2. godine diplomskog studija Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, smjera sanitarno inženjerstvo, posjetili su Zavod za javno zdravstvo HNŽ kao dio vježbi iz kolegija iz kolegija Suzbijanje prijenosnika, D.D. mjere i sanitarni propisi te kolegija Javno zdravstveni štetnici - prijenosnici zaraznih bolesti i njihovo suzbijanje.

Dino Peco, magistar sanitarnog inženjerstva i bivši student našeg fakulteta, dočekao je studente kao djelatnik Zavoda te im predstavio rad Zavoda te važnost njegove uloge u zaštiti zdravlja stanovništva.

Kroz primjere iz prakse, Peco im je demonstrirao kako se provode mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije radi suzbijanja štetnika i sprječavanja širenja zaraznih bolesti te naglasio je da je redovito održavanje i kontrola ključno za sprječavanje širenja zaraznih bolesti.

Posjet Zavodu za javno zdravstvo HNŽ zdravstva pružio je studentima uvid u praktičnu primjenu njihovih teorijskih znanja. Zahvaljujemo ZZJZ HNK/Ž na omogućivanju održavanja vježbi za studente te gospodinu Peci na njegovom vremenu, stručnim objašnjenjima i korisnim primjerima iz prakse.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO