FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
16. svibnja 2023.
Posjet studenata sanitarnog inženjerstva Zavodu za javno zdravstvo HNŽ/K

 

U četvrtak, 11. svibnja 2023. godine, studenti 3. godine preddiplomskog studija i studenti 2. godine diplomskog studija Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, smjera sanitarno inženjerstvo, posjetili su Zavod za javno zdravstvo HNŽ u sklopu vježbi iz kolegija Suzbijanje prijenosnika, D.D. mjere i sanitarni propisi te kolegija Javno zdravstveni štetnici - prijenosnici zaraznih bolesti i njihovo suzbijanje.

Djelatnik Zavoda i bivši student Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Dino Peco, mag. sanit. ing., dočekao je studente te najprije ukratko predstavio rad Zavoda, istaknuvši njegovu važnost u očuvanju zdravlja stanovništva i suzbijanju zaraznih bolesti.

Nakon uvodnog dijela, kolega Peco je prikazao nekoliko primjera iz prakse kako bi približio studentima važnost provedbe programa obavezne DDD te nadzora nad njegovom provedbom. Pokazao je primjere tretmana dezinfekcije prostora, dezinsekcije kako bi se suzbili štetnici poput komaraca i glodavaca te deratizacije radi sprječavanja pojave štakora i miševa. Također, naglasio je da je redovito održavanje i kontrola ključno za sprječavanje širenja zaraznih bolesti.

Posjet Zavodu za javno zdravstvo HNŽ bio je izuzetno informativan i koristan za daljnje stručno usavršavanje naših studenata. Studenti sanitarnog inženjerstva su na taj način  imali priliku vidjeti kako se teorijska znanja primjenjuju u praksi.

Zahvaljujemo gospodinu Peci na njegovom vremenu, stručnim objašnjenjima i korisnim primjerima iz prakse. Njegovo iskustvo kao bivšeg studenta Fakulteta zdravstvenih studija bilo je inspirativno i motivirajuće za studente i buduće zdravstvene djelatnike.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO