FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
4. srpnja 2024.
Potpisan sporazum o suradnji između Hrvatskog veterinarskog instituta i Sveučilišta u Mostaru

U srijedu, 3. srpnja 2024. godine, u Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, potpisan je sporazum o suradnji između Hrvatskog veterinarskog instituta iz Zagreba i tri sastavnice Sveučilišta u Mostaru: Medicinskog fakulteta, Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta te Fakulteta zdravstvenih studija.

Sporazum su u ime Hrvatskog veterinarskog instituta potpisali ravnateljica dr. sc. Andrea Humski, a u ime Sveučilišta u Mostaru dekani prof. dr. sc. Ivan Ćavar, prof. dr. sc. Ivan Ostojić i prof. dr. sc. Vajdana Tomić.

Potpisnice sporazuma izrazile su podršku daljnjoj međusobnoj suradnji s ciljem napretka u obrazovanju, znanosti i struci iz područja biomedicinskih, biotehničkih i prirodnih znanosti. Sporazumom se predviđa suradnja na zajedničkim istraživanjima u kojima će, sukladno uzajamnim interesima, biti angažirani znanstvenici, prostori i oprema svih institucija. Planirano je i zajedničko sudjelovanje na europskim i drugim međunarodnim znanstvenim i stručnim projektima, te organizacija konferencija, simpozija, seminara, pozivnih predavanja i drugih stručnih skupova.

Uz ravnateljicu Humski, prisutni su bili i prof. dr. sc. Jelka Pleadin, pomoćnica ravnateljice Instituta za znanost, dr. sc. Gordan Kompes, pomoćnik ravnateljice Instituta za poslovanje, te dr. sc. Silvio Špičić, predstojnik Odjela za bakteriologiju i parazitologiju. Predstavnici Sveučilišta u Mostaru uključivali su prof. dr. sc. Vajdana Tomić, prof. dr. sc. Ivan Ćavar, prof. dr. sc. Ivan Ostojić i prof. dr. sc. Danijela Petrović.

Cilj ovog sporazuma je poticanje i uzajamno podupiranje suradnje koja će unaprijediti obrazovanje, znanost i stručnost u spomenutim područjima. Suradnja će obuhvatiti zajednička istraživanja, sudjelovanje na europskim i međunarodnim projektima, realizaciju nastavnih aktivnosti i cjeloživotnog obrazovanja, te pripremu i izradu znanstvenih i stručnih publikacija. Također će se surađivati na izradi diplomskih, završnih i doktorskih radova, organizaciji tečajeva, konferencija, seminara i gostujućih predavanja, te razmjeni znanstvenih i stručnih publikacija i materijala. Suradnja će uključivati i provedbu ugovora s privredom, iniciranje i donošenje mišljenja o zakonskim propisima, te razmjenu informacija i zajednički rad prema domaćim i međunarodnim tijelima.

Ova suradnja predstavlja značajan korak naprijed u razvoju obrazovanja i znanosti te jačanju stručne suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO