[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
22. veljače 2024.
PREDSTAVLJANJE FAKULTETA ZDRAVSTVENIH STUDIJA SVEUČILIŠTA U MOSTARU SREDNJOŠKOLCIMA

U cilju profesionalnog usmjeravanja učenika završnih razreda srednje škole, asistentice Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru - Tanja Tomić, magistra sestrinstva, Dragana Rašić, magistra fizioterapije, Martina Jurilj, magistra radiološke tehnologije i Ana Planinić, magistra sanitarnog inženjerstva - posjetile su srednje škole u Posušju, Ljubuškom, Grudama, Čitluku, Mostaru i Širokom Brijegu kako bi predstavile studijske smjerove koji se nude na Fakultetu zdravstvenih studija SUM: sestrinstvo, primaljstvo, fizioterapija, radiološka tehnologija i sanitarno inženjerstvo.

Tijekom posjeta, asistentice su detaljno predstavile svaki od navedenih studijskih smjerova putem prezentacije i aktivnih diskusija s učenicima. Objasnile su mogućnosti koje svaki smjer pruža u karijeri, kao i važnost i potrebu za stručnjacima u ovim područjima zdravstva.

Učenici su kroz prikazani materijal dobili uvid u kolegije  te opremu i resurse kroz kabinete i laboratorije koji im stoje na raspolaganju tijekom studiranja, pružajući im tako bolje razumijevanje očekivanja i izazova u njihovom budućem obrazovanju. Naglašene su i brojne prednosti studiranja na Fakultetu zdravstvenih studija, poput visoke kvalitete nastave, mentorske podrške, mogućnosti stručne prakse u renomiranim zdravstvenim ustanovama te perspektive zapošljavanja nakon diplomiranja.

Također, učenicima su prikazane i izvannastavne aktivnosti studenata poput udruge studenata, organizacije simpozija, vokalno-instrumentalnog sastava te brojnih programa mobilnosti.

Nakon prezentacije, asistentice su odgovarale na pitanja učenika te su podijelile svoja osobna iskustva s učenicima.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO