[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
28. svibnja 2024.
Radionica kineziotapinga "Osnove kineziotaping koncepta"

Udruženje/udruga fizioterapeuta FBiH u suradnji s Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru organizira radionicu kinezitepinga pod nazivom „Osnove kinezitaping koncepta“.

Radionica je namijenjena svim fizioterapeutima koji žele detaljnije upoznati ovu tehniku, njenu suštinu, značaj te način primjene i aplikaciju kroz različite forme rezanja trake.

Kineziotape je specifična metoda koja se koristi za sprječavanje ozljeda ili za poboljšanje izvedbe određenog rehabilitacijskog ili terapeutskog programa nanošenjem posebno izrađene ljepljive trake na tijelo. Kinesiotape pruža potporu mišićima, poboljšava rad mišića, osigurava bolji protok i cirkulaciju tjelesnih tekućina, smanjuje otekline i bolove, olakšava prirodne mehanizme zacjeljivanja te pomaže kod problema sa zglobovima i ligamentima povećavajući opseg pokreta. Velika prednost ove metode je u tome što se može koristiti u svim fazama rehabilitacije i u svim dobnim skupinama, te se može kombinirati s drugim fizioterapijskim tehnikama. Pod funkcijama kinesio tapinga možemo navesti mehaničku i funkcionalnu korekciju, drenažnu funkciju, prostornu korekciju i dr. Da bi se ovom metodom pozitivno djelovalo na sustav za kretanje, potrebno je prije svega razumjeti pojam kinezio tapinga općenito, zatim pripremiti i testirati tkivo te na kraju savladati tehnike postavljanja trake.

Po završetku radionice polaznici će dobiti elektroničke certifikate.

 

Datum održavanja: Subota, 8. lipnja 2024.

Mjesto: Fakultet zdravstvenih studija, Kineziološki fakultet  Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar

Kotizacija: Za članove udruženja besplatno, za nečlanove 50 KM.

Za prijavu i dodatne informacije, molimo kontaktirajte Udruženje fizioterapeuta FBiH na broj telefona:  066 909 218 ili putem e-maila: uffbih@hotmail.com. Broj mjesta je ograničen.

 

Za studente Fakulteta zdravstvenih studija osigurano je 12 besplatnih mjesta. Studenti/polaznici mogu se prijaviti u ured gđe. Sande Mandić (II kat)

 

Program radionice:

10.00-12.00 teoretski dio

Upoznavanje s osnovama kineziotapinga:

- traka
- načini rezanja
- testiranje
- procedura apliciranja
- terapijski efekat

12.00-12.45 pauza

12.45-15.00 radionica-praktični dio

- načini rezanja
- testiranje
- apliciranje po regijama uz mogućnost prikaza slučaja.

Obavezno ponijeti oštre škare.

 

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO