Studenti druge godine preddiplomskog studija sanitarnog inženjerstva u sklopu terenske nastave iz kolegija Higijena prehrane posjetili su Hercegovačku pivovaru. Cilj posjete bio je upoznavanje s cjelokupnim procesom proizvodnje piva – od odabira i pripreme sirovina do finalnog proizvoda spremnog za tržište.
Tijekom obilaska, studenti su imali priliku pratiti sve ključne faze proizvodnje: kuhanje sladovine, fermentaciju, zrenje i punjenje piva u boce. Prehrambeni tehnolog pivovare detaljno ih je upoznao s tehnologijom proizvodnje, vrstama piva koje se proizvode, kao i s poviješću same pivovare.
Poseban naglasak stavljen je na važnost kvalitete sirovina i kontrolu procesa proizvodnje u svrhu postizanja visokih standarda gotovog proizvoda. Studenti su također posjetili laboratorij pivovare, gdje su imali priliku vidjeti na koji način se provode analize sirovina i gotovih proizvoda kako bi se osigurala njihova zdravstvena ispravnost i kvaliteta.
Ova terenska nastava omogućila je studentima praktično iskustvo te bolji uvid u sanitarno-higijenske uvjete u prehrambenoj industriji, kao i ulogu sanitarnih inženjera u osiguravanju sigurnosti hrane i pića.