[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
11. prosinca 2023.
Na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru održana radionica na temu „Fizioterapija i zdravlje glazbenika“.

Na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru 8. i 9.12.2023.g održani su seminari i radionice na temu   „Fizioterapija i zdravlje glazbenika“. Događaj je bio izvrsna prilika za stjecanje novih znanja i vještina o tome kako fizioterapeuti mogu pomoći glazbenicima u rješavanju problema boli i poteškoća nastalih uslijed višesatnog sviranja. Sudjelovali su glazbeni pedagozi, učenici glazbenih škola, studenti glazbe i fizioterapije. Program je obuhvatio dvije cjeline: “Zdravlje i sviranje” i “Disanje i sviranje.” Organizatorica ove edukacije bila je viši asistent Vedrana Grbavac, mag. fizioterapije, koja je kao predstavnik  Fakulteta zdravstvenih studija okupila veliki broj sudionika te stručnjake iz Zagreba iz Udruge za proučavanje posture i edukaciju glazbenika Homini Artium, predsjednicu Udruge Mariju Borojević i Nikolina Delaš, tajnicu Udruge, koje su i održale predavanja i radionice.

Ovakav tip edukacije koji uključuje glazbenike i fizioterapeute predstavlja jedinstven način suradnje u ova dva područja, a pridonosi znanju fizioterapeuta i dobrobiti zdravlja glazbenika. Treba napomenuti kako je ovo prva ovakva edukacija u Bosni i Hercegovini.

Voditeljica je na kraju zahvalila kolegama sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na suradnji te upravi Fakulteta zdravstvenih studija koja je osigurala kabinet i smještaj gostiju.

 

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO