FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
1. listopada 2019.
Medicinska knjižnica Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

Obavještavamo studente Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru da za svoje potrebe mogu koristiti usluge i prostoriju Medicinske knjižnice Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Medicinska knjižnica SKB Mostar nalazi se u produženom lokalitetu Službe za medicinsku opskrbu (bolničke ljekarne), prema novom objektu Klinike za onkologiju, u sklopu kojeg se nalazi i Centar za medicinu spavanja Klinike za ORL i MFK.

Osmišljena je s naglaskom da bude centar za upravljanje izvorima znanja neophodnih za potpomaganje kliničke prakse i unapređivanje kvalitete usluga liječenja pacijenata u bolnici  te znanstvene i istraživačke aktivnosti. Knjižnica je otvorena za sve djelatnike SKB Mostar, liječničko, znanstveno-nastavno, sestrinsko te ostalo zdravstveno, medicinsko i nemedicinsko osoblje kao i za studente Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, stažiste i specijalizante. Osigurava efektivni i integrirani pristup znanstvenim resursima sa svrhom ostvarivanja zadaća koje su potpora stručnom, razvojnom i znanstveno-istraživačkom radu ustanova i osposobljavanje korisnika za korištenje raspoloživih informacijskih izvora.

Pored toga Medicinska knjižnica SKB-a je mjesto okupljanja ljudi i razmjene znanja, sa svijetlim i prostranim prostorom u mirnom okruženju, ugodnim za boravak i motivirajući za pripremu raznih radionica i učenje.

Trenutni sveukupni knjižnični fond sadrži 808 knjiga, širok opus znanstvenih radova (2020 primjeraka) na hrvatskom jeziku u digitalnoj arhivi knjižnice, distribuiranje 30 različitih medicinskih časopisa te pristup pretraživačima raznih medicinskih baza podataka, koji su Vam na raspolaganju  svakog radnog dana od  07.00 do 15.00 sati.

Obavještavamo također i sve koji su zainteresirani za stjecanje novih znanja iz oblasti dječje kirurgije da je u Knjižnici, u inicijativi ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, pokrenuta akcija besplatne podjele primjeraka knjige „Izabrana poglavlja iz dječje kirurgije“, autora Šime Vučkova i Ante Kvesića, 2005. godine izdanja.

Knjige možete preuzeti u prostorijama Medicinske knjižnice Sveučilišne kliničke bolnice Mostar svakog radnog dana u vremenskom periodu od 07.00 do 15.00 sati, a za više informacija nazvati na br. tel.: 036/336-114.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO