FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
10. svibnja 2022.
IZASLANSTVO SVEUČILIŠTA U MOSTARU POSJETILO SVEUČILIŠTE SJEVER

Izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru boravilo je u dvodnevnoj posjeti Sveučilištu Sjever u Varaždinu. Tijekom boravka razgovaralo se o proširenju daljnje suradnje u području fizioterapije, sportske medicine i kineziologije.  Domaćine sa Sveučilišta Sjever predstavljali su prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, prof. dr.sc. Anica Hunjet i prorektor za nastavu i studentska pitanja, prof. dr.sc. Vlado Tropša.

Ispred Sveučilišta u Mostaru na dvodnevnim radnim sastancima su sudjelovali prof. dr. sc. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, dekanica Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vajdana Tomić, dekan Fakulteta prirodoslovno - matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Marin Ćorluka te doc. dr. sc. Josip Šimić, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i kvalitetu sa Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Radni posjet je obuhvatio obilazak suvremeno opremljenih kabineta za fizioterapiju kojim je Sveučilište Sjever napravilo značajan iskorak kada je u pitanju obrazovanje fizioterapeuta.  Također su predstavljeni i kabineti drugih odjela poput studija sestrinstva. 

Održan je i sastanak sa doktorandima sa Sveučilišta Sjever koji se obrazuju na doktorskom studiju „Zdravstvene znanosti“ na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru. Razmijenjena su iskustva vezano za razvoj novih studijskih programa koji se na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, kao regionalnom predvodniku u obrazovanju zdravstvenih djelatnika, razvijaju već dva desetljeća.

Zaključeno je kako je dosadašnja suradnja ove dvije visokoškolske ustanove jako dobra te je ovom posjetom otvoren put za jačanje suradnje u pogledu razmjene nastavnog osoblja i sudjelovanja u zajedničkim projektima sa posebnim naglaskom na područje fizioterapije, sportske medicine i kineziologije.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO