[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
4. lipnja 2022.
CEEPUS III poziv za prijavu pojedinaca za akademsku godinu 2022./2023. godina

.

U sklopu Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS III), otvoren je Natječaj za prijavu pojedinaca (studenta i predavača) unutar CEEPUS III mreža.

Rok za prijavu za zimski semestar akademske 2022./2023. 15. lipnja 2022., a za ljetni semestar 30. listopada 2022., uz napomenu da je zahtjeve tehnički moguće podnijeti nakon ovih rokova, ali samo uz prethodnu konzultaciju s lokalnim i nacionalnim koordinatorima.

Studenti se mogu prijaviti unutar aktivnih mreža (Ready for Mobility i Umbrella) za kratkoročnu (Short Term Student and Short Term Excursion) ili semestralnu (Student) mobilnost, a kompletan proces prijave, evaluacije i stipendiranja odvija se isključivo putem online sustava : www.ceepus.info .

Nakon registracije profila mobilnosti, koju je podnositelj zahtjeva dužan učiniti osobno, potrebno je popuniti online prijavu i dobiti suglasnost lokalnog koordinatora u matičnoj ustanovi, a potom i od državnog CEEPUS koordinatora (NCO BiH) evaluacije. Stipendije u konačnici dodjeljuje dočasnik zemlje domaćina, uz suglasnost lokalnog koordinatora u instituciji domaćinu.

Informacije o 85 mreža koje imaju status Ready for Mobility, tj. mreže koje će biti aktivne 2022./2023. godine i kojima je dodijeljen niz mjesečnih stipendija za razmjenu, kao i Umbrella mreže (koje formalno imaju pravo sudjelovanja, ali još nisu dobili mjesece stipendija) dostupne su putem poveznica:

https://www.ceepus.info/public/network/network.aspx

https://www.ceepus.info/public/network/network_info.aspx

 Neke partnerske zemlje nude mogućnost prijave određenog broja prijavljenih unutar kategorije Freemover za zimski semestar, a početak prijava za Freemovere moguć je od 1. srpnja do 30. studenog. Kategorija Freemover kreirana je za pojedince čiji fakultet/odsjek nije partner u nekoj od aktivnih CEEPUS mreža, ali je član relevantnog sveučilišta (u BiH su to sva javna sveučilišta).

Uvjet za prijavu na stipendiju Freemover je posjedovanje dva dokumenta, koja se moraju priložiti uz online prijavu (za prijave za Austriju, dokumentacija se podnosi nakon što austrijski dočasnik to zatraži):

Dva pisma preporuke (Letter of Recommendation) ispunjena i ovjerena od strane domaćeg visokog učilišta, u kojima su ukratko objašnjeni razlozi preporuke za studiranje u inozemstvu radi osiguranja priznanja;

Pismo o prihvaćanju (Letter of Acceptance ili Letter of Acceptance Teacher) izdano i ovjereno od strane visokoškolske ustanove domaćina. Prvi dio dokumenta potpisuje odgovorna osoba ustanove koja daje oslobađanje od plaćanja školarine, a drugi dio potpisuje osoba koja će imati ulogu supervizora za vrijeme trajanja mobilnosti/studija.

Raspored potrebnih dokumenata možete preuzeti i na www.ceepus.info , nakon registracije Mobility profila.

Dodatne informacije dostupne su putem kontakta: dočasnik BiH, Branka Avdibegović, e-mail:

branka.avdibegovic@mcp.gov.ba , br. tel: +387 33 492 607, te na web stranici www.ceepus.info .

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO