[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
8. prosinca 2020.
Dva desetljeća Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru obilježio je dvadeset godina svoga postojanja, u okviru 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.

"Zamislite na trenutak kako bi izgledale naše bolnice, domovi zdravlja, ambulante i druge zdravstvene ustanove da Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru nije iznjedrio generacije i generacije diplomanada sestrinstva, fizioterapije, inženjerstva i primaljstva", kazao je u svom govoru rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić.

 Naveo je kako se nastava izvodi na razini izvrsnosti s velikim brojem sati praktične nastave. "Uspješni ste u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima (Erasmus+, Tempus i dr.), organizirate konferencije, međunarodne znanstvene simpozije, brojne radionice, izdajete izvrstan časopis Zdravstveni glasnik, objavljujete radove u najprestižnijim publikacijama u svijetu, ispunjavate i svoju društvenu misiju", naglasio je rektor.

Prije dva desetljeća na Sveučilištu u Mostaru utemeljen je Fakultet zdravstvenih studija kao ustrojbena jedinica, na kojem se školuje oko 1200 studenata. Dekan Fakulteta Ivan Vasilj je kazao kako je fakultet u svojih dvadeset godina postojanja zabilježio veliki rast i napredak. "Fakultet zdravstvenih studija je od više škole postao respektabilan fakultet na Sveučilištu u Mostaru, BiH i regiji koji sa sva tri ciklusa nastave omogućava našim studentima školovanje i velike mogućnosti učenja i napredovanja", naglasio je dekan Vasilj.

U svom se govoru osvrnuo i na studente za koje kaže da su izrazito aktivni u izvannastavnim aktivnostima, gdje sudjeluju u raznim domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima, te su samo organizatori jednog simpozija.

U okviru proslave dodijeljene su plakete i povelje istaknutim pojedincima i institucijama koje su doprinijele razvoju fakulteta.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO