Dana 19.05.2018.god. održan je drugi ciklus predavanja namijenjenih studentima u okviru edukativnog programa “Food Safety”
Edukacija je održana u prostorijama Komore Sanitarnih Inžinjera. Kao i do sada odaziv studenata je bio veliki, što dokazuje da mladi ljudi u našoj zemlji pored formalnog obrazovanja teže ka daljem usavršavanju svog znanja i stjecanju novih vještina.
Na edukaciji su sudjelovali studenti Sveučilišta u Mostaru, Fakulteta Zdravstvenih Studija Univerziteta u Sarajevu te studenti Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Teme koje su obrađene na seminaru smo dizajnirali na temelju najčešćih pitanja koja su u fokusu interesa studenata. Neke od tema koje su bile obrađene, jesu:
“Zakonske regulative iz domena sigurnosti hrane”,
”Implementacija HACCP sistema ”,
”Deklariranje proizvoda” ,
“DDD mjere”.
Nakon održane edukacije zajedno sa studentima i predavačima smo došli do zaključka kako je ovaj vid edukacije neophodan kako bismo sutra imali što kvalitetniji i stučniji kadar te stoga na inicijativu studenata smo odlučili nastaviti sa ovim vidom edukacije i proširiti polje djelovanja.
Zahvaljujemo se svim sudionicima edukacijskog programa “Food Safety” kao i cijenjenim predavačima!