[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
17. travnja 2019.
HOW TO PUBLISH A RESEARCH PAPER IN A MAJOR BIOMEDICAL JOURNAL

Sveučilište u Zagrebu – Medicinski fakultet, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar i Charité – Universitätsmedizin Berlin, Institute of Public Health u suradnji s

Berlin School of Public Health organiziraju poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije

HOW TO PUBLISH A RESEARCH PAPER IN A MAJOR BIOMEDICAL JOURNAL

Voditelji tečaja:
doc. dr. sc. Kristina Fišter
prof. dr. sc. Tobias Kurth

 

Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja „Kako objaviti originalan znanstveni rad u vodećem biomedicinskom časopisu – How to publish a research paper in a major biomedical journal“ održati će se od 22. do 24. svibnja 2019. godine u Zagrebu na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“.

Vidljivo objavljivanje radova usko je povezano s uspješnošću pri osiguravanju sredstava za istraživanja no konkurencija za prostor je velika, osobito u vrhunskim biomedicinskim časopisima. Kako se razvijaju istraživačke metode i mijenjaju kanoni znanstvenoga izdavaštva, trajno usavršavanje nužno je za sve potencijalne autore koji žele kreirati visokoparne znanstvene radove. Ovo je to važnije kako jača kapacitet za podatkovne znanosti u biomedicini i zdravstvu te se odluke sve češće donose temeljem pouzdanih znanstvenih spoznaja.

Polaznici će obnoviti postojeća i steći nova znanja i vještine potrebne kako bi se kreiralo originalan znanstveni rad visoke kakvoće. Ovo uključuje postavljanje važnoga i relevantnoga istraživačkoga pitanja, odabir pogodnoga dizajna istraživanja, pisanje protokola, korištenje rješenja za elektroničko bilježenje podataka, provođenje statističke analize podataka korištenjem programa R, interpretaciju rezultata, pretraživanje biomedicinske literature, pisanje rada i referenciranje literature te predaju rada u vrhunski biomedicinski časopis.

Tečaj je namijenjen doktorima medicine svih specijalnosti te drugim stručnjacima biomedicinskih i zdravstvenih profila te će se u potpunosti odvijati na engleskomu jeziku.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu boduje tečaj s 2,4 ECTS boda.

Hrvatska liječnička komora dodjeljuje sudionicima tečaja 15 bodova.

Prijava sudjelovanja

Prijave za sudjelovanje na tečaju zaprimaju se pomoću internetskoga obrasca.

Kotizacija

Kotizacija tečaja iznosi 3.700 HRK te uključuje ručkove i osvježenja u stankama. Uplatu je potrebno izvršiti na žiro račun Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu HR8423400091110024619 s pozivom na broj 15241 i s naznakom “za tečaj Kako objaviti“.

Potvrde o uplati molimo poslati na email publish@mef.hr, nakon čega će polaznici zaprimiti pripremne materijale.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO