FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
23. studenoga 2019.
Ljetna škola Univerziteta u Beču - „univie: summer school for International and European Studies 2020“

Austrijska ambasada Sarajevo Vam sa zadovoljstvom skreće pažnju na Ljetnu školu Univerziteta u Beču pod nazivom „univie: summer school for International and European Studies 2020“, koja je namijenjena akademicima i studentima iz cijelog svijeta.

Ljetna škola se održava u austrijskom Stroblu (Strobl am Wolfgangsee) od 18. jula do 15. avgusta 2020. godine. Četverosedmični program ljetne škole obuhvata kurseve iz oblasti evropskih studija i predavanja akademije Austrian Arbitration Academy u prijepodnevnim satima, a u poslijepodnevnim satima su predviđeni kursevi njemačkog jezika. Kursevi iz oblasti evropskih studija su na engleskom jeziku i tematiziraju političke, ekonomske, pravne, historijske i kulturne aspekte razvoja Evrope i Evropske unije. Austrian Arbitration Academy tematizira međunarodno rješavanje sporova pred arbitražnim sudovima.

Ponuda ljetne škole je zbog svog internacionalnog i interdisciplinarnog karaktera interesantna za studente svih studijskih smjerova, ali je posebno interesantna za studente, koji se u sklopu svog studija bave slijedećim oblastima: evropske studije, političke nauke, pravo (međunarodno i evropsko pravo), ekonomija, historija, kulturne studije, međunarodni odnosi, interdisciplinarne studije i njemački jezik.

Za dodatne informacije molimo posjetite web stranicu http://shs.univie.ac.at ili kontaktirajte koordinatoricu programa, gospođu Ninu Gruber na sommerhochschule@univie.ac.at

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO