[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
22. studenoga 2019.
Međunarodna olimpijada za master (postdiplomske) studije  Open Doors: Russian Scholarship Project

Ruska magistratura čeka talentovane studente iz BiH

1. oktobra je počela treća Međunarodna olimpijada za master (postdiplomske) studije  Open Doors: Russian Scholarship Project zahvaljujući kojoj studenti iz cijelog svijeta mogu dobiti besplatno obrazovanje na master studijama na najboljim ruskim univerzitetima.

Olimpijada se održava uz podršku Rossotrudničestva i Ministarstva obrazovanja i nauke Rusije, organizator projekta je Asocijacija globalnih univerziteta («Глобальные университеты»). Zahvaljujući ovoj inicijativi, talentovani studenti iz stranih zemalja imaju priliku upisati se na master studij po sistemu „sve na jednom mjestu“ bez prijemnih testova. Aplikant može izabrati bilo koje od više od 500 univerziteta u 80 gradova Rusije, uključujući univerzitete uključena u međunarodne ocjene Times Higher Education World University Rankings (THE), QS World University Rankings i Academic Ranking of World Universities (ARWU). Pobjednici olimpijade automatski se upisuju i izabrani po želji univerzitet prije glavnog takmičenja aplikanata.

Državljanin bilo koje zemlje osim Ruske Federacije (kao i sunarodnici koji trajno žive u inostranstvu) sa fakultetskom diplomom ili koji završava osnovnu studiju 2020. može učestvovati na Olimpijadi. Sve faze odabira se provode putem interneta, kriteriji za odabir su transparentni i razumljivi.

Više od 22 hiljade ljudi iz 162 zemlje učestvovali su u olimpijskim igrama 2018.-2019. 316 studenta iz 60 zemalja su postali pobjednici.

Olimpijada za akademsku godinu 2019-2020. će biti održana u 11 smjerova. Pobjednici Olimpijskih igara mogu odabrati bilo koji smjer obuke u skladu s profilom olimpijade i jedan ili više ruskih univerziteta koja pružaju obuku u smjeru koji ih zanima. Koordinatori profila su МФТИ (matematika i umjetna inteligencija), Университет ИТМО (informatika), НИЯУ МИФИ (inženjerstvo i tehnologija, fizika), НИУ ВШЭ (političke znanosti, ekonomija), ТГУ (biologija, psihologija, lingvistika i moderni jezici), НГУ (poslovanje i upravljanje, hemija).

Olimpijada se održava u dvije etape. Da biste učestvovali, potrebno je da se registrirate na web stranici projekta: od.globaluni.ru. U fazi kvalifikacije ocjenjuje se portfolio učesnika koji su se prijavili na web stranici do 15. decembra 2019. godine. Oni učesnici koji su odabrani biće pozvani na drugu etapu koja će se održati od 15. do 30. januara 2020. godine. Spisak pobjednika i dobitnika nagrada će biti objavljen na web stranici projekta 20. februara 2020. godine. Ispunjavanje olimpijskih zadataka i dalje obučavanje na univerzitetima moguće je na ruskom i engleskom jeziku.

Detaljne informacije o pravilima za učešće na Međunarodoj olimpijadi Open Doors: Russian Scholarship Project možete pronaći na web stranici projekta: od.globaluni.ru.

Kontakt za medije:

Grigorij Jazev

Tel.: +7(495)772-95-90, lok. 27382

E-mail: opendoors@globaluni.ru

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO