[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
10. svibnja 2019.
Održan 2. znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem "Javnozdravstvena znanost i postignuća u praksi"

U petak, 10. svibnja 2019. održan je 2. znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem „Javnozdravstvena znanost i postignuća u praksi“ u organizaciji Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Liječničke komore HNŽ/K.

Dekan Fakulteta zdravstvenih studija prof. dr. sc. Ivan Vasilj prisutnima je zaželio dobrodošlicu i istaknuo kako je cilj simpozija razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih sredina o aktualnim i najsuvremenijim pitanjima, te praksom u javnom zdravstvu koja doprinosi u unapređenju prakse, posebno usredotočeno na komunikaciju u zdravstvu koja je prepoznata kao važna komponenta, koja se očituje u svim sverama života pojedinca i populacije i koja osnažuje cijeli sustav.

Prim. dr. Mehmed Haznadar, predsjednik Liječničke komore Hercegovačko-neretvanske županije složio se kako je ovaj simpozij važan segment za cjelokupnu struku koja značajno utječe na percepciju o kvaliteti cijele zdravstvene zaštite. Dodao je kako se komunikacija kao vještina uči, usavršava i unaprjeđuje.  

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić naglasio je da je ovaj simpozij izravna provedba akcijskog plana strategije Sveučilišta u Mostar i zbog toga je jako ponosan što nastavljavo sa znanstvenim aktivnostima  i znanstvenim promišljanjima koji trebaju dati određene rezultate na današnjem simpoziju. Prof. Tomić nije krio zadovoljstvo što je ovaj simpozij posvećen komunikaciji, razlog više što je Svjetska zdravstvena organizacija defininirala komunikaciju kao jednu od pet vještina neophodnih za zdrav život.  

Simpozij je otvorio Ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko- neretvanske županije dr. sc. Goran Opsenica kazavši kako je ovaj simpozij od ogromnog značaja za zdravstveni sustav, te veliki doprinos javnog zdravstva u zdravstvenom sustavu.

Težište simpozija je bilo na kriznim situacijama o čemu su govorili najeminentniji stručnjaci. Pored kriznog komuniciranja na simpoziju je bilo riječi i o komunikaciji i javnozdravstvenim rizicima, komunikaciji u palijativnoj medicini, kao i o značaju međunarodnih zdravstvenih propisa u zaštiti javnog zdravlja

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO