[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
8. studenoga 2022.
Održana edukacija na opstetričkom simulatoru SimMom

Na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru  19. i 20. listopada održana je edukacija rada na opstetričkom simulatoru -SimMom. Riječ je o vrhunskom i naprednom opstetričkom simulatoru s preciznom anatomijom i funkcionalnošću za olakšavanje opstetričke obuke upravljanja normalnim i kompliciranim porodom, s mogućnošću ručnog i automatskog načina poroda. Na edukaciji je sudjelovalo deset primalja i tri liječnika, opstetričara iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar koji su angažirani na FZS-u.

SimMom je vrhunski alat za edukaciju kako budućih primalja, tako i  cijelog opstetričkog tima jer omogućuje uvježbavanje ne samo normalnog porođaja, nego i raznih rizičnih situacija za majku i dijete, što u praksi nije moguće.

Osim opstetričkih modula, SimMom nudi mogućnost edukacije i drugih hitnih situacija kao na primjer kardiopulmonalna reanimacija, endotrahealna intubacija, rješavanje pneumotoraksa i sl., čime se otvara mogućnost stručnih edukacija za liječnike i medicinsko osoblje iz drugih specijalizacija.

SimMom je jedini ovakav simulator u regiji, te je ovo ogromni napredak u kvaliteti praktične nastave  FZS-a, u prvom redu za studente primaljstva, ali i za studente Medicinskog fakulteta

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO