FAKULTET
ZDRAVSTVENIH
STUDIJA
[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
18. listopada 2018.
Programu stipendija njemačke privrede za 2019.

Programu stipendija njemačke privrede za 2019., koji se sprovodi po trinaesti put na području BiH, uz potporu Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Cilj programa je upoznati studente i apsolvente s organizacijom, poslovnim procesima i funkcioniranjem velikih i uspješnih kompanija u Njemačkoj, kako bi se stečeno znanje i iskustvo kasnije moglo koristiti u budućem radnom angažmanu u BiH. 

U okviru programa studenti viših godina, apsolventi kao i oni koji su završili studij te stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu su uključen njemačke kompanije iz različitih područja kao što su ekonomija, financije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i dr.

Program financira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za Istočnu Europu. Za vrijeme boravka u Njemačkoj programom je osiguran smještaj, putni troškovi, zdravstveno osiguranje te mjesečni džeparac.

Prijave su otvorene do 13.11.2018. i primaju se online putem linka  www.stipendienprogramm.org,

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO