[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
17. studenoga 2021.
Projekt „Deformacije kralježnice u djece, prepoznavanje i prevencija“

Udruga SPORTIKUS pokrenula je projekt ranog otkrivanja i prevencije deformacija kralježnice u djece.  Projekt je od sveopćega značaja za društvenu zajednicu, posebno jer se odnosi na zdravlje djece i kvalitete življenja. Istraživanja su dokazala kako se svako deseto dijete susreće s deformitetom a svako drugo dijete ima loše držanje zbog načina života (slabog kretanja, teških školskih torbi).

Ovim projektom želimo educirati roditelje i djecu na koji način riješiti probleme uzrokovane raznim deformitetima te pridonijeti boljoj kvaliteti života naših mladih. 

Provedba projekta će se odvijati  na području  Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, i to u nekoliko faza i uključit će edukaciju roditelja i djece, kroz teorijski (medijska kampanja putem koje ćemo upoznati širu javnost o važnosti prevencije i prepoznavanja deformiteta) i  praktični dio (pregled i vježbe za svaku vrstu deformiteta).

Partneri projekta su: Sportsko-rehabilitacijski centar KORAK i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, te renomirani kineziterapeuti, fizioterapeuti i liječnici  iz regije. 

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO