[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
17. travnja 2019.
ŠESNAESTA MOSTARSKA PSIHIJATRIJSKA SUBOTA

Poštovane kolegice i kolege,

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 16. mostarsku psihijatrijsku subotu koja će se ove godine održati na temu: Ličnost u psihijatriji: značenje u prevenciji,nastanku i liječenju duševnih smetnji. Kroz cijelu zapisanu povijest postoje brojni dokazi o velikom zanimanju za čovjekovu ličnost i naše znanje o tome je sve veće i veće. I pored toga ličnost čovjeka ostaje velika zagonetka jer postoje različiti pogledi, pristupi i nesuglasja oko mnogih odrednica ličnosti pa kad je u pitanju i sama definicija.

Većini psihijatara je najprihvatljivija Eysenckova definicija u kojoj se kaže da je ličnost više ili manje trajna i stabilna organizacija karaktera, temperamenta, intelekta i konstitucije koja određuje njezinu osobitu prilagodbu okolini. Polazeći od činjeničnog stanja da u strukturi ličnosti svi imamo sve samo je pitanje doze kao i da u svojoj ličnosti svi imamo svoje posebnosti brojna istraživanja pokazuju veliku važnost ličnosti za dobro zdravlje kao i u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih poremećaja. 

Na simpoziju će biti iznesena vrlo interesantna predavanja koja će imati za cilj i zadaću pokušati podići razinu znanja i biti u najnovijim trendovima u oblasti
značenja ličnosti u psihijatriji, a sve u cilju adekvatnije pomoći našim pacijentima. 

Veselimo se našem susretu u Mostaru.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO