[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
16. listopada 2019.
Studenti Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru predstavili svoje radove na Međunarodnim danima sanitarne profesije u sklopu II. Međunarodnog Simpozija sanitarnog inženjerstva u Sarajevu

U sklopu Međunarodnih dana sanitarne profesije, u periodu od 3. do 5. listopada 2019. godine u Sarajevu je održan II. Međunarodni Simpozij sanitarnog inženjerstva u organizaciji Bosnia and Herzegovian Public and Environmental Health Professionals.

U sklopu Simpozija, predstavljni su najnoviji radovi i dostignuća iz javnog i okolinskog zdravlja, organizirane su i tematske edukacije, profesionalne akademije, plenarna predavanja kao i predstavljanja i promocije knjiga, izložbe, sesije studenata sanitarnog inženjerstva, projekcije filmova i druge aktivnosti u cilju promocije i popularizacije sanitarne profesije.

Na II. Međunarodnom Simpoziju sanitarnog inženjerstva studenti 2. godine sveučilišnog diplomskog studija sanitarnog inženjerstva Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Martina Meštrović i Ivan Gadža, predstavili su svoje istraživačke radove pod nazivom “Djelovanje poliflornog meda na stvoreni biofilm bolničkih izolata bakterija Staphylococcus aureus te Pseudomonas aeruginosa” i “Razaranje biofilma Pseudomonas aeruginosa i Stenotrophomonas maltofilia pomoću komercijalno dostupnih sredstava za čišćenje i dezinfekciju”, koji su izrađeni pod mentorstvom Izv. prof. dr. sc. Ivane Gobin dipl. sanit. ing., s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Na Simpoziju je također sudjelovao Dino Peco, magistar sanitarnog inženjerstva koji je prošle godine na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostar obranio diplomski rad pod naslovom “Dopuštene količine štetnih tvari u namirnicama životinjskog porijekla u BiH i EU”,” koji je izrađen pod mentorstvom Doc dr. sc. Milana Andrijanića, te ga je ovom prilikom prezentirao na Simpoziju. Dino Peco je dobio nagradu za najbolji završni rad iz područja sanitarnog inženjerstva za 2018. godinu koju mu je na Simpoziju svečano uručio mr. Daniel Maestro dipl. san. ing.

Djelatnica Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, Ines Čule, magistra sanitarnog inženjerstva koja je svoje visokoškolsko obrazovanje i akademsku titulu stekla na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, predstavila je rad “Kretanje broja oboljelih od kapljičnih infekcija na području HNŽ/K od 2016. do 2018. godine“.

 

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO