[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
14. svibnja 2021.
Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva pod nazivom SanMo 2021

Dana 06. i 07.05. na Medicinskom fakultetu u Mostaru, održan je Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva pod nazivom SanMo 2021. Organizator simpozija je Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru. Zbog epidemiološke situacije  dio sudionika je simpozij pratio uživo, u amfiteatru, a veći dio sudionika je simpozij pratio online, preko Zoom-a. 

Na simpoziju su sudjelovali studenti sa različitih Sveučilišta kako iz BiH tako i iz Hrvatske. 

Ove godine gosti simpozija u Mostaru su bili i studenti sa Univerziteta u Sarajevu koji su simpozij pratili kao pasivni, ali kao i aktivni izlagači. Simpozij je otvorila predsjednica organizacijskog odbora Ana Planinić, univ. bacc. sanit. ing. koja se zahvalila svim prisutnim na dolasku, kao i svim organizatorima na sudjelovanju u pripremama simpozija. Prisutnima su se obratili i prodekanica za nastavu Fakulteta Zdravstvenih studija prof.dr.sc. Vajdana Tomić te predsjednica Stručnog odbora izv. prof. dr. sc . Ivana Gobin, dipl. sanit. ong., profesorica sa Sveučilišta u Rijeci te počasni predsjednik simpozija Ivan Gadža, mag. sanit. ing. Ove godine simpozij je dobio na svom značaju jer je bodovan od Komore diplomiranih zdravstvenih radnika svih profila FBiH, kao i od Hrvatske komore zdravstvenih radnika. Prvi dan održana su tri pozvana predavanja. Prvo pozvano predavanje održao je profesor sa Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Dalibor Broznić, dipl. sanit. ing, pod nazivom "Pesticidi - dobrobit ili problem ljudske populacije”. Premijero predavanje održala je i doc. dr. sc. Svjetlana Grgic, dr. med. na temu "Dosadašnje iskustvo s COVID pandemijom u SKB Mostar". Treće i posljednje pozvano predavanje održala je viša asistentica Univerziteta u Sarajevu Eldina Smječanin, dipl. san. ing, mr. Jedinstvenog zdravlja, pod temom "HACCP sistem: administrativno tehnička mjera ili stvarni garant za sigurnost hrane". Zatim su sudionici, kroz dva dana simpozija, imali priliku poslušati 24 studentska izlaganja na razne teme, vezane uz struku sanitarnih inženjera te o istima voditi raspravu. Izlaganja je zatvorio predsjednik udruge Apollo Jozo Kolobarić, s radionicom "Gospodarenje otpadom", koji je istaknuo: "Prije svega izražavam zahvalu na pozivu kolegicama Miji Jurišić i Ani Planinić ispred Studentskog zbora. Rijetko gdje sam vidio ovakvu ozbiljnost rada i entuzijazam studenata, kako ovdje u Mostaru s vašim kolegama iz Sarajeva, tako i onima koji nas prate online iz Rijeke, Zadra, Zagreba i drugih mjesta”.

Usuditi se kreirati nešto jeste čarolija života, a pri tom ću nas podsjetiti na staru američku poslovicu 'da nitko ne udara šepava psa'.

- Na kraju, prisutnim se obratio predsjednik organizacijskog odbora Studentskog kongresa zaštite zdravlja - Sanitas Silvestar Mežnarić, koji je pozvao prisutne da 21. i 22.05 sudjeluju na četvrtom Studentskom kongresu zaštite zdravlja - Sanitas u Rijeci. Također, sa Sveučilišta u Rijeci, još jednom se obratila i prisutnima čestitala izv. prof. dr. sc . Ivana Gobin, dipl. sanit. ing., kao i viša asistentica  Eldina Smječanin, dipl. san. ing., mr. Jedinstvenog zdravlja, te viša asistentica Ema Pindžo, dipl. san. ing. koje su čestitale organizatorima na izvrsnoj organizaciji te zahvalile na ugodnodnom gostoprinstvu u Mostaru. 

 Simpoziji je zatvorenim proglasila predsjednica organizacijskog odbora Ana Planinić, zahvaljujući se svim sudionicima i čestitajući na uspješnom sudjelovanju. 

- Još jednom se zahvaljujemo svim sudionicima na sudjelovanju, kvalitetno pripremljenim i izloženim radovima.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO