[wpdreams_ajaxsearchlite]
[wpdreams_ajaxsearchlite]
18. listopada 2022.
Završena konferencija II. faze Projekta jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini

U  Sarajevu je održana Završna konferencije faze 2 Projekta jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini pod sloganom "Sestrinstvo - jedna profesija, mnogo uloga".

Konferenciju, koja je trajala od 14. do16. listopada, otvorili su  predstavnici Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, Federalnog ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Projekta jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji su učešće uzeli i predstavnici Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, prodekan za kvalitetu i međuinstitucionalnu suradnju. doc. dr. sc. Josip Šimić, tajnica dekanata prof. Željka Kljajo, te medicinska sestra, doc. dr. sc. Ivona ljevak u svojstvu predavača.

Trodnevna konferencija Projekta jačanja sestrinstva u BiH pod nazivom „Sestrinstvo – jedna profesija, mnogo uloga“, organizirana je povodom završetka druge faze Projekta jačanja sestrinstva u BiH. Projekat je implementiran od strane Fondacije “Fami” zajedno sa konzorcijskim partnerom Ženevskom univerzitetskom bolnicom i uz financijsku podršku ambasade Švajcarske u BiH.

Predstavljeni su dosadašnji rezultati i postignuća, te je okupljeno više od 300 medicinskih sestara/tehničara, predstavnika resornih ministarstava, predstavnici zdravstvenih ustanova Bosne i Hercegovine.

Fakulteta zdravstvenih studija sveučilišta u Mostaru je od početka projekta podržavao aktivnosti jačanja sestrinstva u BiH, s toga je na svečanom dijelu konferencije naša uposlenica, doc. dr. sc. Ivona Ljevak primila zahvalnicu za doprinos i podršku projektu jačanja sestrinstva u BiH.

KONTAKT
Zrinskog Frankopana 34, 88000 Mostar, BiH
Fax: +387 36337051
TRANSAKCIJSKI RAČUN
UniCredit bank d.d. Mostar
3381302271325623
Ostale sastavnice Sveučilišta: ALU GF APTF EF FARF FF FPMOZ FSRE FZS MEF PF
Copyright 2023. Fakultet zdravstvenih studija. Powerd by ITO